1. Katere podatke zbiramo?

Vaše osebne podatke zbiramo, ko izpolnite obrazec na naši spletni strani, nas kontaktirate preko e-pošte, telefona ali nas obiščete. Podatke, ki ste jih posredovali prek te spletne strani, uporabljamo izključno za namen obdelave vaše zahteve iz obrazca, v roku, ki je potreben za izvedbo storitve, in jih hranimo največ 3 leta.
Nekatere podatke ob vašem obisku spletne strani zbiramo samodejno, kar vključuje uporabo piškotkov ali podobnih tehnologij za identifikacijo vašega brskalnika ali naprave.

2. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vašo napravo. Piškotki na spletni strani www.institut.dirona.si omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani in zbirajo agregirane informacije o obisku spletne strani. Piškotki sami po sebi ne omogočajo identifikacije obiskovalca spletne strani. V nadaljevanju si lahko preberete več o uporabi piškotkov na naši strani.

3. Vrste piškotkov

3.1 Nujni piškotki

Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

3.2 Analitični piškotki

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.

4. Soglasje

Ko prvič obiščete našo spletno stran, se vam prikaže pojavno okno s pojasnilom o piškotkih. S klikom na “Vsi piškotki” se strinjate z uporabo vseh piškotkov in vtičnikov, opisanih na tem mestu. Uporabo piškotkov lahko onemogočite v svojem brskalniku, vendar se v tem primeru stran morda ne bo prikazovala pravilno.

4.1 Uredite svoje privolitve

Na dnu strani se z miško postavite na zaprt zavihek ter kliknite na gumb z naslovom “Uredite svoje privolitve”